Sporočila za javnost

Kako narediti adventni koledar z božično zvezdo. Odštevanje do božiča.

• News Kategorien
  • Uporaba
  • Pressemitteilungen

Kakšno bi bilo življenje brez prisrčnih gest? Nekaj najbolj prijetnega je namreč presenetiti svoje najdražje v predbožičnem času. Za vas imamo idejo, kako - z ročno izdelanim adventnim koledarjem. Spodaj najdete dva načina, kako izdelati edinstven adventni koledar z božičnimi zvezdami.

Drevešček na steni

Presenetite svoje najdražje z adventnim koledarjem v obliki božičnega drevesa. Veje breze in božične zvezde bodo prostoru dale naraven pridih, vrečke iz blaga v modrih odtenkih pa bodo tvorile izjemen kontrast.

Kaj potrebujete?

Štiri brezove veje različnih dolžin, vrv, 24 darilnih vrečk ali material za šivanje 24 vrečk (krpa 12 x 38 cm na vrečko), božične zvezde, epruvete ali miniaturne steklene vaze, papir za nalepke in škarje.

Kako narediti?

Štiri veje razrežite na različne dolžine in jih zvežite tako, da boste ustvarili obliko božičnega drevesa. Na vrhu pustite dovolj vrvi, da boste lahko kasneje adventni koledar obesili na steno. Napolnite 24 vrečk, na njih nalepite nalepke z datumi in jih z vrvjo navežite na veje. Ravno tako na veje navežite epruvete ali majhne vaze, ki jih nato napolnite z vodo. V njih postavite odrezane cvetove božične zvezde in vaš adventni koledar je pripravljen.

Rustikalna deska

Če imate srečo, boste v trgovini morda našli adventno desko - s 24 kljukicami in ustreznimi številkami. Adventni koledar z desko pa lahko enostavno naredite tudi popolnoma sami. Za ustvarjanje tega očarljivega adventnega koledarja v rustikalnem slogu boste potrebovali le desko in nekaj žebljev, na katere potem obesite zavita darilca. Desko lahko okrasite z različnimi kroglicami ali vejami, pika na i pa bodo cvetovi božične zvezde, postavljeni v vaze, ki ste jih nalepili na desko ali navezali na žebljičke. Tako boste v zelo kratkem času naredili čudovit in popolnoma edinstven adventni koledar, ki bo nedvomno razveselil vaše najdražje.

Nasveti cvetličarjev

Rezani cvetovi božičnih zvezd bodo z dovolj vode ostali sveži tudi do dva tedna. Stebla za najboljše rezultate takoj po rezanju za nekaj sekund potopite v vročo vodo (60° C), nato pa jih postavite v hladno vodo.